Viipaloin porkkanat pieniksi paloiksi, en pitkiksi suikaleiksi - tosin minulla ei taas ole aavistustakaan siitä, kumpi tapa olisi oikeampi. Sulatan voin, lisään sokerin, suolan ja konjakin, ja hulautan porkkanat sekaan. Siellä ne saavat kiehua puolisen tuntia.
Kun neste on kiehunut vähiin, pitäisi kasaria ravistella, jotta porkkanat "kuortuvat". Ravistelu on vähän siinä ja siinä, joten sekoittelen porkkanoita hiljalleen puulastalla. Kun neste on kokonaan haihtunut, päättelen porkkanoiden olevan valmiina.
Persiljasilppua päälle ja porkkanat ovat valmiita. Ei ollut vaikeata, ei.
Ruokalaji on makeahko, mutta maukas ja oletan sen sopivan loisteliaasti liharuokien kumppaniksi. Itse napostelin sitä paahdetun leivän kera iltapalaksi, ja se toimi siinäkin ominaisuudessa varsin hyvin. Tällä korvaisin mieluusti pastan, riisin tai perunat jollakin aterialla. Lisuke toimisi myös mainiosti yhtenä osana salaattiateriaa. Vichyn porkkanat ovat gluteenittomia, ja ne olisi varmasti mahdollista toteuttaa myös täysin laktoosittomina. Hyvä muistaa jatkossa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti